Dia de la Platja!

Avui hem anat tot l’Agrupament a la Platja!

Hem agafat el tren a Sants i hem arribat a la platja d’Ocata, situada a la població de El Masnou. Durant la jornada, hem fet tot allò que demana la platja: prendre el sol, banyar-se, jugar a pales, fer castells de sorra i moltes coses més! L’aigua tenia una temperatura ideal i tothom s’ha passat el matí a dins de l’aigua.

Després, hem trobat uns jardinets on hem dinat. Allà, hi havia també un petit estany on hi havien moltíssimes tortugues i peixos! Finalment, hem tornat un pel tristos al cau ja que el Dia de la Platja és l’última activitat abans de les vacances d’estiu. No obstant, tot son alegries quan pensem que els Campaments d’Estiu estàn més a prop!

L'Estol de Llops jugant a cartes de Pokemón després de dinar!

L’Estol de Llops jugant a cartes de Pokemón després de dinar!

 

Salvant a l’Akela i la Rakxa!

Tot l’Agrupament hem gaudit aquest cap de setmana de l’Excursió Tagore! Aquesta és la primera excursió de dos dies en molt temps i ha estat molt especial ja que hem recordat velles sensacions. Encara així, les famílies no ens van poder acompanyar durant el cap de setmana.

Juntament amb les altres unitats, la unitat d’Estol va anar amb tren a St.Quirze de Besora. Desprès de caminar força per arribar al terreny on dormiríem, els llobatons i llobatones van rebre la visita de dos agents secrets que deien ser l’Akela i la Rakxa. Pel que sembla, tot anava fantàsticament bé, doncs superant diverses proves, l’Estol va guanyar-se l’honor d’entrar a l’Agència Secreta.

No obstant, arribaven males notícies de Barcelona. El Bagheera es va comunicar amb l’Estol i els hi va comentar que estaven en perill! En efecte, havien estat escollits per fer-los proves a un laboratori farmacèutic i, segons sembla, els dos agents secrets eren impostos que havien segrestat a l’Akela i la Rakxa. Per això, els llobatons i llobatones van aconseguir salvar-los amb l’inestimable ajuda del lleial Bagheera!

L'estol amb l'acreditació d'agents secrets i... els impostors Akela i Rakxa!

L’estol amb l’acreditació d’agents secrets i… els impostors fent-se passar per l’Akela i la Rakxa!

Excursió a la Font de la Budellera!

El dissabte passat vam fer la primera excursió del 3r Trimestre!

La unitat d’Estol vam anar a Collserola i vam fer una ruta circular passant per la Font de la Budellera.  L’excursió va ser d’uns 5km i vam aprofitar per retrobar-nos en un entorn únic: la natura! Arribats a la Font, vam fer activitats de coneixença i confiança. Finalment, vam aprendre a fer un sobre amb només un paper de color i cadascú va escriure un poema a un llobató o llobatona. En definitva, un dia rodó!

La unitat d'Estol a Collserola amb el Tibidabo de fons!

La unitat d’Estol a Collserola amb el Tibidabo de fons!

Material de Supervivència!

Avui hem iniciat el 3r Trimestre del Curs!

A la unitat d’Estol hem donat la benvinguda a dos llobatons nous i hem començat el cau coneixent-nos una mica. Després, hem fet activitats mogudes i finalment, hem fet una activitat de Supervivència! En efecte, “hem enviat” l’Estol a una illa deserta i havien d’explicar com s’ho feien per sobreviure. Per això, havien d’adquirir certs objectes per cuinar, caçar, escalfar-se… i per fer-ho… hem fet una subhasta! A la fotografía, estan els llobatons i llobatones decidint quins objectes adquirir!

L'Estol decidint el seu material de supervivència!

L’Estol decidint el seu material de supervivència!

Tornen els caus presencials!

Avui, la unitat de Colònia i la Unitat d’Estol han viscut el primer cau presencial de l’any!

Els llobatons i llobatones estaven contentíssims de retrobar-se i hem començat amb jocs moguts per activar-nos una mica. Després, volíem reflexionar sobre “la nostra vida” i, entre d’altres, hem fet una activitat on hem conegut a dos personatges il·lustres: Frederica Montseny i Rabindranath Tagore. En efecte, el nostre agrupament s’anomena en honor d’un home polifacètic que va ser escriptor, pedagog, polític… i va néixer a l’Índia fa més de 150 anys!

WhatsApp Image 2021-02-27 at 23.40.42

El Pau jugant al Trote!

 

Excursió d’Unitat!!

Aquest cap de setmana 4 i 5 de Novembre, l’Estol, la Secció i la Unitat hem marxat d’excursió. La Colònia de Castors realitzarà la seva excursió d’unitat conjuntament amb un altre Agrupament (Skues). Hem viscut tots moltes experiències tant emprenadores com divertides i juganeres.

Sin títuloEls Llops hem anat a Olesa de Montserrat, un terreny on ens va ploure molt però teniem un lloc on refugiar-nos de la tormenta i seguir fent les activitats programades. Hem après cadascuna de les Etapes de Progressió i què es treballa en elles. També hem realitzat jocs de coneixença per tal de cohesionar el grup ja que és molt gran i hi han moltes opinions!!

IMG_20171105_104837

Els Raiers, hem realitzat una excursió a Carededeu i malgrat el mal temps hem pogut ambientar l’excursió en la drogodependència; on els infants tenien diferentes proves orientades en els efectes i components d’algunes substàncies. A més a més, hem aprofitat per conèixens millor entre totes.

Els Pioners hem anat a Sils i vam tenir la sort de poder fer una foguera i escalfar-nos davant del fred que feia. Hem fet moltes activitats i hem treballat la identitat.

  Foto enviada per Gerard Fuentes

Inici de curs!!

 

A la unitat de castors, durant l’excursió de passos, vam conèixer a nous castors i castores. Vam fer activitat14725296_1309603889090573_895668646_oder conèixer als Grans Castors i les seves característiques més representatis de coneixença i Malak ens va enviar la primera carta del curs presentant la nova colònia Flor de Llis i per donar la benvinguda a tothom. També vam poves, la Lekes, en Kibu i la Lemming. Una excursió molt intensa per començar el curs amb energia..

 

 

Per altra banda, al primer cau, va tornar Malak i ens va recordar que els castors i castores fan el dic, el projecte anual dels Castors. Per trobar idees, els Grans Castors van proposar fer una maqueta d’un Dic per a fer la pluja d’idees. Amb aquets dic vam poder ensenyar a Malak les idees que ynim i que així ens pugui ajudar a escollir-ne un!

 

 

 

llopsAbans de la cerimònia de passos, els llops i llobes del curs passat van fer una gimcana per trobar el seu CD amb un video de fotos per recordar tots els moments que han passat com a estol!

Un cop acabat les cerimònies i acollit a les noves incorporacions van fer activitats d’integració a la unitat i de coneixença, tant entre ells i elles, com amb els nous caps!

Vam comunicar a totes les unitats que entre tot l’agrupament pintariem i decorariem les sales de la unitat de Castors i la unitat de llops!!!

Durant el primer cau van obrir una mica la part més reflexiva i humànitaria amb reflexions molt maques i profundes contra l’assetjament escolar que, avui  dia augmenta considerablement.

Raiers i raieres vam començar el nou any realitzant activitats de coneixença, on vàrem veure que se’ns presentava per davant un gran any amb un gran grup. Vàrem demostrar que no teníem vergonya a passar-ho bé, i que tot i que serem molta gent serem un grup molt compacte. Pel foc de camp van realitzar una cançó amb bona lletra, cantant tots i totes a una, tot i que a alguns els hi faltava treballar una mica el ritme… Per la nit ens vam disfressar de detectius per a resoldre alguns dels assassinats més estranys de la història. L’endemà vam despertar tot el cos, i vam posar-nos a augmentar la nostra confiança els uns amb els altres, en ocasions amb tanta força que podíem rebentar globus. Més tard, vam quedar-nos atrapats en una illa deserta, on havíem de debatre qui seria més prescindible en una situació com aquella. En resum, un gran cap de setmana!

Durant passos pioners vam fer activitats de confiança en un mateix, vam parlar dede459092-1dc0-4a13-8d71-ced6d4d0cd82ls estereotips i com ens afectaven al dia a dia. Per a saber què volíem fer durant el curs vam compartir opinions de què ens agradava i què no ens agradava de l’any passat i la relació i les activitats que volem fer durant aquest.

Al primer cau els pioners vam anar a l’espai Germanetes i vam conèixer algunes activitats que es realitzen allà.

Vam fer una activitat molt divertida per a perdre la vergonya davant de la gent desconeguda. Per acabar vam començar a parlar de l’empresa i vam fer una pluja d’idees per a conèixer què ens motivava com unitat.

Els i les ròvers ens vam poder conèixer millor durant la sortida de passos responent preguntes com per exemple quin tipus de superpoder voldriem tenir o quina fruita seriem.

img_3127

D’altra banda vam redactar les normes de convivència que volem seguir al llarg del curs així com compartir i debatre sobre com volem que funcioni la unitat i què esperem del curs.

Durant el primer cau vam fer una pluja d’idees de projectes per poder escollir quins volem realitzar. També vam poder jugar perquè tot i ser els més grans de l’agrupament també gaudim jugant als jocs de sempre!.

Concert Rumb(a)Itàlia

El dissabte 20 de febrer tens una cita amb Rumb(a)Itàlia!!

22:00 – Arreggaetown (https://www.youtube.com/watch?v=3li5wq2hasc)

23:00 – The Rollovers (https://www.youtube.com/watch?v=LLYf-oW_3VI)

24:00 – Timón i rumba (https://www.youtube.com/watch?v=tK3sUdctf8U)

Diuen que tots el camins porten a Roma però no diuen a quin preu, això ens fa pensar que necessitem una celebració picantíssima per empassar-se el fred de les nits de febrer i de pas donar un cop de mà!Ja e arribatto… el concert de Tagore!!!!

Volem afegir els campaments a Roma al nostre vídeo, ens ajudes? T’esperem al concert!!

Tota l’informació aquí

 

 

 

Passos + Campaments internacionals

pasos

 

Comença una nova ronda solar. Com cada any el primer cap de setmana d’octubre celebrem els Passos, on els castors que s’han fet grans passen a formar part de l’estol de llops, els llops de 3r any passen a formar part de la unitat de Raiers i així successivament en cada unitat. Aquest any obrim un altre cop la unitat de Ròvers, formada per dues ròvers que faran servei a Castors i Llops.

Els infants no són els únics que viuen un moment especial, els caps decideixen si segueixen un any més o no. Aquest any ha sigut un any molt trist ja que molts caps deixen el cau. No obstant, sempre perdurà tot el que ens han transmet i tots els moments que hem viscuts junts fent-los records inoblidables que sempre quedaran en la nostra memòria . Només podem donar gràcies per tots els moments especials que ens han fet viure i desitjar-lis molta sort en els nous camins que emprenen.

Encara que no ho sembli també hi ha hagut noticies molt positives. S’han incorporat nous caps per viure experiències inoblidables i sobretot en els campaments internacionals que farà Tagore aquest proper estiu.

TAGORE marxa de CAMPAMENTS INTERNACIONALS!

Aviat publicarem quin és el destí que ens espera per campaments.

El nostre granet de sorra

SONY DSC

Avui us volem parlar de la fundació Asdent. Aquesta fundació va ser creada a partir del diagnostic de la malaltia al Nacho, un nen de 5 anys que ja des del naixement va presentar problemes relacionats amb aquesta malaltia. La malaltia es diu “malaltia de Dent” que afecta principalment al ronyó produint pèrdues de substàncies tan importants com són les proteïnes, el calci, el fosfor i la glucosa.

Aquesta malaltia és molt poc comú, per això, no hi han molts estudis sobre la malaltia. La fundació intenta recaptar diners per prosseguir amb l’investigació tant pel Nacho com per altres persones afectades per aquesta malaltia.

Tagore ja fa uns anys que va iniciar un projecte de col·laboració amb la fundació recaptant taps i entregant-los a la fundació mitjançant de persones col·laboradores del Mercat del Ninot. Per tal de que els infants fossin conscients de com estaven ajudant al Nacho i a la fundació es va organitzar una mega gimcana on s’explicava la malaltia, i mitjançant activitats es recreava el procés en que tots estaven implicats, des de que a casa hi havia una ampolla amb un tap fins la transformació dels taps en diners.

Nosaltres seguirem aportant el nostre granet de sorra i esperem que tu també t’hagis animat a col·laborar.

Per més informació la fundació disposa d’una web.

Load more

No more posts to load.