Campaments Generals 2015

campaments

Els campaments de primavera d’aquest any van ser diferents als que estàvem acostumats, ja que més de  15 agrupaments ens vam ajuntar per gaudir plegats dels Campaments generals que organitzava Acció Escolta! Així, vam passar cinc dies de sol fantàstics a Guardiola del Berguedà, envoltats d natura, però, sobretot, de molt i molts i molts altres scouts.

Tots junts vam gaudir de la inauguració dels campaments amb una actuació brillant (i mai millor dit) dels Brodas Bros. I, novament tots junts, vam fer una macroactivitat en què cada subcampament vam defensar (de la mà d’un filòsof, d’una científica, d’un il·luminat i d’un sacerdot) quina era la veritat absoluta sobre l’origen de l’Univers.

Castors

castors

Aquests campaments han sigut molt especials per nosaltres! Per uns quants era el primer cop que dormiem en tenda, tota una aventura!! Per altra banda vam poder conèixer a part de la colònia del A.E. Lola Anglada, i ens ho vam passar molt bé aprenent tècniques de supervivència, montant a caball, aprenent histories sobre astronomia,… Però a part d’això també vam tenir temps de fer un servei per a la comunitat, estem segurs que els gossos i gats de la protectora de Berga estaran millor cuidats gràcies a nosaltres!

Llops

Els campaments van ser molt diferents als que estem acostumats i vam poder fer activitats que la majoria de nosaltres no havíem fet mai: vam muntar a cavall, jugar a handbol amb cadires de rodes, tirar-nos muntanya avall dins d’unes boles de plàstic gegantines, jugar a futbol sent nosaltres les pilotes, etc. Però no us penseu que tot va ser lúdic i prou, sinó que també vam aprendre a fer nusos (enduent-nos a casa algun clauer o algun passafoulards) i, a hores d’ara, fins i tot sabríem fer foc si ens perdéssim a la muntanya o trobar aigua! Tot i així, seguirem duent cantimplores ben plenes d’aigua i els caps, encenedors a la motxilla, per si de cas :S
També vam fer servei: vam construir 5 nius d’ocell amb fusta que segur que seran útils per repoblar el bosc quan els pengem dels arbres.

I a les nits vam fer astronomia, danses i, el més important: consell d’Akela i consell de Roca, on es va decidir qui estava preparat per canviar de petjada i passar a treballar la següent. Ah, i sense oblidar que 3 de nosaltres passem a tenir nom de la selva!!!

També vam tenir gastroenteritis, sí, de fet, la meitat de l’estol va haver d’estar pràcticament un dia descansant a la tenda. I és quan es tracta de compartir i ser empàtis som els primers que ens solidaritzem… Tot i així, ni els vòmits ni les dietes alimentàries ens van impedir passar-nos ho bé!

I els campaments no s’acaben aquí, sinó que vam poder conèixer altres llops dins dels nostres fotons: llops de l’AE Aldaia, de l’AE Lola Anglada i de l’AE Azimut (sííí! els scouts marins!).

De manera que, com podeu veure, vam tornar amb la motxilla ben plena d’experiències després de viure uns campaments ben intensos!

I ara esperarem amb candeletes les properes excursions i, sobretot, els campaments d’estiu! Però mentrestant, llops, recordeu: EL PET ÉS LA FONT!

Raiers

Per a raiers, aquests campaments generals de setmana santa ha sigut algo increïble, ja que no hem parat de fer moltes activitats! Vam compartir fotó amb un cau de minyons, el Pare Claret, i va estar molt bé l’experiència perque així ens relacionem amb mes caus tot i que no siguin d’Acció escolta.

Ens va agradar molt la temàtica que tenien els campaments, la llum! Van fer espectacles amb robots plens de llums, concerts, una macro activitat gegant tots els participants a la vegada, si fins i tot teníem una mascota i una cançó pròpia per als campaments!!

Amb la temàtica de la llum vam fer vàries activitats nocturnes com ara laser-tag, danses i cançons amb fogata, light painting, i altres coses molt divertides. I de dia vam fer des de activitats d’aventura com rocòdrom, bubble football…, com activitats d’escoltisme com fer nusos, aprendre a fer foc, aconseguir aigua potable o conservar el menjar a la natura…, fins i tot vam fer activitats sensorials com una pista de cegs, jugar a handbol en cadira de rodes, o jugar a futbol amb unes olleres que no es veien res. Una de les altres coses que vam fer va ser anar a fer actes de servei a guardiola del verguedà, com ajudar a reconstruïr un refugi de pescadors, o puntar un mural!!

Realment ha sigut una experiència extraordinària que tornaríem a repetir sense cap mena de dubte!!!

Pioners

pios

Els pioners no ens hem volgut perdre l’experiència d’uns campaments generals. Hem estat compartint cinc dies plens d’aventures i emocions amb els pioners i els caps de pioners de l’Agrupament Escolta Sagarmatha i hem acabat fent una bona pinya – tot i que competíssim jugant a handbol en cadires de rodes i al futbol cec.

No hem parat de fer coses, des de tir a l’arc a figures humanes, des de macroactivitats a tallers de passafoulards, hem reconstruït un camí, muntat en quads, fet escalada a un rocòdrom, fet nit de danses i cançons… I per suposat no han faltat moments de “guitarreos” i sobretaules llargues.

Hem tornat molt contents d’haver viscut aquesta experiència, coneixent a més gent i coneixent-nos millor entre nosaltres i fins i tot un a mica més morenos!

 

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *